Регистрация

Морковен пастет

Автор:
alexander
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
309
Оцени рецептата

2 ч моркови, нарязани на филийки

1/4 ч лук, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън; нарязана на тънки филийки

1/4 ч.л. копър

2 с.л. зехтин

1/2 ч вода

1 с.л. арарут, разтворен в 1 с.л. вода

2 с.л. бяло мисо

1/4 ч.л. морска сол

2 с.л. тахан; по желание

 

*Намачкайте морковите наедро, преди да ги пюрирате. Може да се наложи да добавите малко повече вода, ако е така, оставете пюрето да къкри малко по-дълго с ароматните подправки. Добавете две супени лъжици сусамов тахан, за по-богат вкус.

В средна тенджера, запържете леко морковите, лука, чесъна и копъра в масло за 2 до 3 минути. Добавете водата, покрийте и оставете да къкри, докато морковите омекнат (около 20 минути). Пасирайте до получаване на гладка паста и върнете в тенджерата. Смесете разтворения арарут, мисото, солта и тахана, ако желаете. Добавете тази смес в пюрето от моркови. Оставете бавно да къкри, като разбърквате непрекъснато и варете, докато пастетът се отделя от стените на съда.

Свалете от огъня, извадете върху леко намаслена чиния за сервиране и оставете да се охлади. Сервирайте пастета с бисквити или препечена филийка, или като сос към хрупкави сурови зеленчуци. Порции: 4





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта