Млечен мус с рачешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Растителен спрей за готвене
1 пакет неовкусен желатин
3 с.л. обезмаслено мляко
226 г сирене, меко
226 г кисело мляко обезмаслено
226 г рачешко месо, отцедено
1 ч целина, наситнена
1/3 ч нарязан зелен лук
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. пипер
1/2 ч.л. пастет от хрян
Пресни репички (по желание)
Напръскайте 4 чаши за печене на крем карамел или мъфини със спрей за готвене; оставете настрана. Поръсете желатина в обезмасленото мляко в малка тенджера и оставете да престои 1 минута. Добавете сиренето и варете на слаб огън, като се разбърква, докато желатинът се разтвори и сместа е гладка. Добавете киселото мляко, като се разбърква, докато се смесят хубаво. Махнете сместа с кисело мляко от огъня. Добавете рачешкото, целината, зеления лук, лимоновия сок, черния пипер и хряна, разбъркайте добре. Изсипете сместа в подготвените чашки. Покрийте и оставете в хладилника, докато стегне. Извадете от чашките върху чинии за сервиране и поднесете с гарнитура от репички, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ