Регистрация

Млечен мус с рачешко

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
233
Оцени рецептата

Растителен спрей за готвене

1 пакет неовкусен желатин

3 с.л. обезмаслено мляко

226 г сирене, меко

226 г кисело мляко обезмаслено

226 г рачешко месо, отцедено

1 ч целина, наситнена

1/3 ч нарязан зелен лук

1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. пипер

1/2 ч.л. пастет от хрян

Пресни репички (по желание)

 

Напръскайте 4 чаши за печене на крем карамел или мъфини със спрей за готвене; оставете настрана. Поръсете желатина в обезмасленото мляко в малка тенджера и оставете да престои 1 минута. Добавете сиренето и варете на слаб огън, като се разбърква, докато желатинът се разтвори и сместа е гладка. Добавете киселото мляко, като се разбърква, докато се смесят хубаво. Махнете сместа с кисело мляко от огъня. Добавете рачешкото, целината, зеления лук, лимоновия сок, черния пипер и хряна, разбъркайте добре. Изсипете сместа в подготвените чашки. Покрийте и оставете в хладилника, докато стегне. Извадете от чашките върху чинии за сервиране и поднесете с гарнитура от репички, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта