Регистрация

Миди в доматен сос

Автор:
светли
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
626
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

3 големи скилидки чесън, счукан

1/2 ч консервирани намачкани домати със сока

1/2 ч рибен бульон или бутилиран сок от миди

1 ч.л. сушен риган, натрошен

36 миди почистени

Наситнен магданоз

 

Сгорещете маслото в голям тиган на умерен огън. Добавете чесъна и запържете леко за 1 минута. Добавете доматите, рибения бульон и ригана и оставете да заври. Добавете мидите, покрийте с капак и гответе, докато мидите се отворят, около 7 минути. Изхвърлете всички миди, които не са се отворили. Разпределете мидите и соса в купички. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта