Регистрация

Миди във винен сос със сметана

Автор:
Надежда
|
Дата:
31 May
|
Видяна:
247
Оцени рецептата

225 г миди

1 с.л. масло или маргарин

1 с.л. ситно нарязан лук

1 1/2 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. сол

Няколко листа сушен риган, натрошени

Щипка червен пипер

6 с.л. бяло вино

113 г консервирани гъби, нарязани и отцедени

3 с.л. масло или маргарин

2 с.л. брашно

1/2 ч сметана

1 ч.л. ситно нарязан магданоз

 

1. Почистете мидите, ако са замразени, ги размразете.

2. В дълбок съд за готвене в микровълнова фурна, сложете една супена лъжица масло или маргарин и лука. Сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за 1 минута или докато лукът омекне.

3. Добавете мидите, лимоновия сок, солта, ригана, червения пипер и виното. Разбъркайте до смесване. Сгорещете покрити, в микровълновата фурна за 3 минути.

4. Добавете гъбите и сгорещете покрити за около 1 минута или докато мидите омекнат. Не преварявайте мидите, тъй като ще станат твърди.

5. Отцедете течността и заделете.

6. Разтопете 3 супени лъжици масло или маргарин в малка купа в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете брашно.

7. Постепенно се добавете заделената течност от мидите и сметаната.

8. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути или докато се сгъсти и стане гладко. Прибавете магданоза.

9. Смесете мидите и соса. Сложете в 4 малки неметални купички.

10. Сгорещете, непокрити, в микровълновата фурна за 3 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта