Миди във винен сос със сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г миди
1 с.л. масло или маргарин
1 с.л. ситно нарязан лук
1 1/2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
Няколко листа сушен риган, натрошени
Щипка червен пипер
6 с.л. бяло вино
113 г консервирани гъби, нарязани и отцедени
3 с.л. масло или маргарин
2 с.л. брашно
1/2 ч сметана
1 ч.л. ситно нарязан магданоз
1. Почистете мидите, ако са замразени, ги размразете.
2. В дълбок съд за готвене в микровълнова фурна, сложете една супена лъжица масло или маргарин и лука. Сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за 1 минута или докато лукът омекне.
3. Добавете мидите, лимоновия сок, солта, ригана, червения пипер и виното. Разбъркайте до смесване. Сгорещете покрити, в микровълновата фурна за 3 минути.
4. Добавете гъбите и сгорещете покрити за около 1 минута или докато мидите омекнат. Не преварявайте мидите, тъй като ще станат твърди.
5. Отцедете течността и заделете.
6. Разтопете 3 супени лъжици масло или маргарин в малка купа в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете брашно.
7. Постепенно се добавете заделената течност от мидите и сметаната.
8. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути или докато се сгъсти и стане гладко. Прибавете магданоза.
9. Смесете мидите и соса. Сложете в 4 малки неметални купички.
10. Сгорещете, непокрити, в микровълновата фурна за 3 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ