Регистрация

Мариновани тиквички

Автор:
benito
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
200
Оцени рецептата

Тиквички

Зехтин

Чесън, смлян

Босилек, прясно наситнен

Сол, пипер

Винен оцет

 

Отрежете краищата на тиквичките, след това ги разполовете по дължина и нарежете на филийки всяка половина тънко. Поставете резените върху хартиена кърпа да изсъхнат за няколко часа или за една нощ и изпържете в горещ зехтин до златисто-кафяво от двете страни. Подредете ги на слоеве в подходящ съд и овкусете с малки количества чесън, босилек, сол и черен пипер на вкус, Поръсва се с оцет. Покрийте съда и съхранявайте в хладилник поне няколко часа, преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта