Регистрация

Мариновани пилешки крилца с розмарин

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
905
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

2 с.л. масло

2 с.л. фино нарязан лук шалот

2 ч.л. сушен розмарин

1/2 ч лимонов сок

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. сол

10 - 12 пилешки крилца

 

Загрейте фурната до 210 градуса. В малка тенджера, сгорещете зехтина и маслото на умерен огън. Добавете лука и розмарин и гответе 2 до 3 минути. Добавете лимоновия сок, черен пипер и сол. Оставете да къкри на слаб огън за 6-8 минути или докато леко се редуцира. Охладете леко. Междувременно, нарежете пилешките крилца на три части, като се отстраните крайчето. Поставете крилцата в плитка така и покрийте със соса. Изпечете до златисто кафяво, около 30 минути. Сервира се с ориз или като ордьовър.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта