Регистрация

Мариновани гъби

Автор:
dobrinska
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

1/4 ч винен оцет

3 с.л. лимонов сок

1 ч вода

2 скилидки чесън, нарязан

1 ч.л. мащерка, сушена

1 дафинов лист

1 с.л. доматено пюре

1 ч.л. цели зърна черен пипер

1 ч.л. кориандър, семена (по желание)

900 г гъби, малки, печурки

1 ч.л. бренди

Сол на вкус

За гарниране:

2 с.л. магданоз, нарязан или див лук

 

1. Комбинирайте всички съставки, с изключение на гъбите, брендито и солта в голяма тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути.

2. Почистете гъбите като ги забършете с кърпа. Ако са големи, ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги при врящата течност.

3. Гответе в продължение на 15 минути или докато гъбите омекнат. Извадете гъбите с решетъчна лъжица и варете останалата течност около 5-10 минути или докато се редуцира до 1/2 чаша.

Добавете брендито и подправете със сол. Прецедете върху гъбите и се оставя една нощ. Украсете с магданоз или див лук преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта