Мариновани гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч зехтин
1/4 ч винен оцет
3 с.л. лимонов сок
1 ч вода
2 скилидки чесън, нарязан
1 ч.л. мащерка, сушена
1 дафинов лист
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. цели зърна черен пипер
1 ч.л. кориандър, семена (по желание)
900 г гъби, малки, печурки
1 ч.л. бренди
Сол на вкус
За гарниране:
2 с.л. магданоз, нарязан или див лук
1. Комбинирайте всички съставки, с изключение на гъбите, брендито и солта в голяма тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути.
2. Почистете гъбите като ги забършете с кърпа. Ако са големи, ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги при врящата течност.
3. Гответе в продължение на 15 минути или докато гъбите омекнат. Извадете гъбите с решетъчна лъжица и варете останалата течност около 5-10 минути или докато се редуцира до 1/2 чаша.
Добавете брендито и подправете със сол. Прецедете върху гъбите и се оставя една нощ. Украсете с магданоз или див лук преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ