Регистрация

Мариновани броколи

Автор:
blazheva
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
545
Оцени рецептата

1 с.л. оризов оцет

1 с.л. зехтин

1/4 ч.л. сушен копър

1 скилидка чесън, счукан

900 г пресни броколи

Листа червено зеле

Стрък пресен копър (по желание)

Ленти чушка

 

Смесете оцета, зехтина, чесъна и сушения копър в средно голяма купа, като се разбъркват добре с телена бъркалка. Заделете. Отрежете големите листа броколи. Премахнете цветчетата и заделете за друго ястие. Подрежете твърдите краища на листата. Измийте останалите стъбла и разрежете диагонално на филийки от по 1 см. Добавете 2 ч резени броколи към сместа с оцета. Разбъркайте, така че да се покрият хубаво. Запазете останалите резени за друга употреба. Покрийте броколите и оставете в хладилника 3 часа. При поднасяне, поставете броколите в чиния за сервиране, постлана със зелеви листа. Гарнира се с копър и резени чушка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта