Регистрация

Маринована целина по гръцки

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
2202
Оцени рецептата

1 връзка целина; 4 чаши

1/3 ч зехтин

Сокът на 1 лимон

2 с.л. листа резене, пресни, нарязани

1-2 стръка прясна мащерка

2 стръка пресен магданоз, нарязан

Бял пипер, прясно смлян

За украса:

лимонови резенчета

листа резене

 

1. Остържете целината леко. С помощта на остър нож, нарежете стъблата диагонално на парчетата от по 4 см. Нарежете големите парчета на половинки по дължина.

2. За да направите маринатата: В тенджера, комбинирайте олиото, лимоновия сок, билките, подправките и 1/2 чаша вода. Оставете да заври.

3. Пуснете целината в маринатата. Разбърква се и се добавят достатъчно вода, само колкото да покрие половината целина. Обърнете чиния върху целината. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 минути или докато поомекне. Охлажда се в маринатата.

4. Всичко се съхранява, заедно с маринатата, в покрит стъклен буркан в хладилника. Сервира се студена, гарнирана с лимон и копър.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта