Регистрация

Лучен кейк

Автор:
marto
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
1122
Оцени рецептата

3 ленти бекон, нарязан на кубчета

4 средно големи глави лук, ситно нарязан

3 ч.л. масло

1/2 ч заквасена сметана

1 с.л. брашно

1/2 ч.л. сол

3 яйца, разбити

226 г бутер тесто

 

Запържете бекона в тиган до хрупкавост. Отцедете бекона и изхвърлете мазнината от съда. В същия тиган запържете лука в маслото до омекване. Охлажда се. В купа смесете сметаната, брашното и солта, добавете яйцата. Добавете бекона и лука, оставете настрана. Нарежете тестото на четири правоъгълника. Разпределете го в квадратна тавичка, така че да покрие дъното. Слепете хубаво краищата. Изсипете лучената смес отгоре. Печете на 190 градуса за 30 минути или докато топингът се стегне и коричката е златиста. Охладете леко преди да нарежете на малки квадратчета. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта