Регистрация

Лучено-гъбени топчици

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
980
Оцени рецептата

1 глава лук

56 г печурки

1/4 ч брашно от кафяв ориз

1/4 ч брашно

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. люто чили на прах

1/4 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. сол

2/3 ч кисело мляко

олио за пържене

стръкчета пресен магданоз (по желание)

 

Обелете, срежете на четвъртинки и нарежете на тънки филийки лука. Нарежете гъбите наедро. В купа смесете брашното, куркумата, чилито на прах, кимиона, кориандъра и солта. Добавете лука, гъбите и киселото мляко и разбъркайте добре. Напълнете наполовина дълбок фритюрник или тенджера с олио, загрява се до 190С. Разделете сместа на 10 равни части. Капнете по супена лъжица от сместа в горещото олио и се запържва за 3-4 минути или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи. Украсете с магданоз, ако желаете. Сервира се топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта