Регистрация

Лук в сладко-кисел сос

Автор:
lazova
|
Дата:
05 Aug
|
Видяна:
637
Оцени рецептата

16 малки глави бял лук

2 с.л. зехтин

1 с.л. маргарин

1 средно голяма глава лук, фино нарязана на кубчета

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. сухо бяло вино

1 ч.л. мед

щипка кориандър

вода

Бял винен оцет

 

Подредете обеления лук на един слой в голяма тенджера, така че да те приляга плътно по дъното. Добавете зехтина, маргарина, нарязания лук и чесъна. Изсипете виното отгоре и бланширайте лука. Добавете меда и кориандъра. Покрийте леко със смес от вода и оцет (1:1). Покрийте плътно и оставете да къкри, докато течността се редуцира значително и лукът се свари.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта