Лозови сармички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязан ситно
5 ч нарязани гъби
1 с.л. магданоз, сушен - или на вкус
1/4 ч.л. черен пипер - или на вкус
1/8 ч.л. лют червен пипер - или на вкус
1/4 ч.л. куркума - или на вкус
1 ч сварен жълт грах половинки
2 ч сварен бял или кафяв ориз
1 буркан (450 г) лозови листа
1 ч вода
В тиган, сгорещете зехтина и сотирайте лука и гъбите, докато омекнат. Добавете магданоза и подправките. Прехвърлете в купа. Прибавете граха и ориза. Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете няколко лозови листа на дъното на дълбок съд за печене, за да не изгорят сармите. Сложете по 1 пълна супена лъжица от оризовата смес (повече или по-малко в зависимост от големината на листа) в центъра на 1 лист. Сгънете страничните краища, след това навийте на стегнато руло откъм стъблото до върха. Сложете в съда. Повторете процедурата с останалите лозови листа, докато оризовата смес се изразходва. Налейте вода на дъното на съда (за да се предотврати залепване и изсушаване). Пече се в продължение на 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ