Регистрация

Лозови сармички

Автор:
dobrinska
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
176
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан ситно

5 ч нарязани гъби

1 с.л. магданоз, сушен - или на вкус

1/4 ч.л. черен пипер - или на вкус

1/8 ч.л. лют червен пипер - или на вкус

1/4 ч.л. куркума - или на вкус

1 ч сварен жълт грах половинки

2 ч сварен бял или кафяв ориз

1 буркан (450 г) лозови листа

1 ч вода

 

В тиган, сгорещете зехтина и сотирайте лука и гъбите, докато омекнат. Добавете магданоза и подправките. Прехвърлете в купа. Прибавете граха и ориза. Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете няколко лозови листа на дъното на дълбок съд за печене, за да не изгорят сармите. Сложете по 1 пълна супена лъжица от оризовата смес (повече или по-малко в зависимост от големината на листа) в центъра на 1 лист. Сгънете страничните краища, след това навийте на стегнато руло откъм стъблото до върха. Сложете в съда. Повторете процедурата с останалите лозови листа, докато оризовата смес се изразходва. Налейте вода на дъното на съда (за да се предотврати залепване и изсушаване). Пече се в продължение на 25 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта