Регистрация

Лодчици от ендивия, сьомга и прошуто

Автор:
dobrinska
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
249
Оцени рецептата

4 глави белгийска ендивия

450 г сирене таледжио; на стайна температура

113 г пушена сьомга, тънки резени

15 резена прошуто

2 с.л. копър, фино нарязан

2 с.л. магданоз, пресен, фино нарязан

1 с.л. сушени на слънце домати, пюрирани

313 мл печени чушки, нарязани на тънки ленти

прясно смлян черен пипер

екстра върджин зехтин

 

Внимателно отделете листата ендивия. Изплакнете и подсушете внимателно. Поставете парче сьомга върху зелените листа, така че да се образува нещо като лодка. Махнете външния слой на сиренето и заделете половината сирене за втората комбинация. Внимателно смесете сиренето с копъра. Поръсете малко зехтин и прясно смлян черен пипер върху сьомгата. Сложете една супена лъжица сирене отгоре и сложете върху поднос.

Поставете парче прошуто върху лист ендивия. Отгоре поставете лента печена червена чушка, поръсете със зехтин и ситно нарязан магданоз. Леко разбъркайте сушените на слънце домати в сиренето. Поставете една супена лъжица върху "лодката" с прошуто и подредете до сьомговите лодчици. Поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта