Лесни индийски самоси
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
1 с.л. корен джинджифил, пресен, нарязан
1 скилидка чесън, нарязана фино
1 с.л. къри на прах
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч вода
1 1/2 ч грах; замразен
4 картофа; сварени и нарязани на кубчета
1/4 ч кориандър, нарязан, пресен
24 опаковки за пролетни рулца
1 яйце, леко разбито
олио за пържене
Сгорещете 2 супени лъжици олио в дълбок тиган. Добавете лука, джинджифила и чесъна. Гответе няколко минути без да оставяте да покафенее. Добавете кърито и солта. Гответе от 30 до 60 секунди. Добавете водата, граха и картофите. Сгорещете сместа и разбъркайте добре. Свалете от огъня и добавете кориандъра. Охлажда се напълно. Разделете опаковките за рулца. Поставете по лъжица от пълнежа във всяка. Намажете краищата с яйце и сгънете върху плънката в триъгълна форма. Поставете в тавичка за печене, постлана с чиста кърпа. Сгорещете 2,5 см олио в дълбок тиган. Гответе на партиди по няколко минути от всяка страна до златисто и хрупкава коричка. Отцедете върху решетка или хартиени кърпи. Сервирайте с лютеница за потапяне, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ