Регистрация

Кюфтенца от шарен боб със салца

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
521
Оцени рецептата

1 1/2 с.л. олио

1 малка глава лук, ситно нарязан

1/4 ч червени чушки, нарязани фино

2 скилидки чесън, счукан

1 средно голяма люта чушка, без семената и ситно нарязана

2 консерви шарен боб, по 425 г всяка, отцеден и изплакнат

1/8 ч.л. течен пушек

1/4 ч наситнен пресен кориандър

1/2 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. пипер

1 ч царевично брашно

Готварски спрей (по желание)

1 ч салца от домати

 

В незалепващ тиган за пържене на умерен огън, смесете 1 1/2 супени лъжици олио с лука, чушката, чесъна и чилито. Разбърква се често, докато лукът поомекне, но без да покафенява, около 5 минути. В купа, намачкайте на едро пюре боба. Добавете лучената смес, течния пушек, кориандъра, кимиона и черния пипер, смесете добре. Поръсете лист восъчна хартия равномерно с царевичното брашно. Когато бобената смес се охлади достатъчно, оформете 8 еднакво големи кюфтенца с дебелина 1 см. Покрийте с царевично брашно. Загрейте котлона на умерено-силен огън. Добавете останалата 1 супена лъжица олио. Когато се сгорещи, добавете кюфтенцата и запържете до кафяво за около 8-10 минути, като ги обърнете по веднъж. Ако започнат за залепват, напръскайте тигана с готварски спрей. Поднесете със салца за допълнителен вкус.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта