Кюфтенца от шарен боб със салца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 с.л. олио
1 малка глава лук, ситно нарязан
1/4 ч червени чушки, нарязани фино
2 скилидки чесън, счукан
1 средно голяма люта чушка, без семената и ситно нарязана
2 консерви шарен боб, по 425 г всяка, отцеден и изплакнат
1/8 ч.л. течен пушек
1/4 ч наситнен пресен кориандър
1/2 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. пипер
1 ч царевично брашно
Готварски спрей (по желание)
1 ч салца от домати
В незалепващ тиган за пържене на умерен огън, смесете 1 1/2 супени лъжици олио с лука, чушката, чесъна и чилито. Разбърква се често, докато лукът поомекне, но без да покафенява, около 5 минути. В купа, намачкайте на едро пюре боба. Добавете лучената смес, течния пушек, кориандъра, кимиона и черния пипер, смесете добре. Поръсете лист восъчна хартия равномерно с царевичното брашно. Когато бобената смес се охлади достатъчно, оформете 8 еднакво големи кюфтенца с дебелина 1 см. Покрийте с царевично брашно. Загрейте котлона на умерено-силен огън. Добавете останалата 1 супена лъжица олио. Когато се сгорещи, добавете кюфтенцата и запържете до кафяво за около 8-10 минути, като ги обърнете по веднъж. Ако започнат за залепват, напръскайте тигана с готварски спрей. Поднесете със салца за допълнителен вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ