Регистрация

Кростини с гъби

Автор:
dobrinska
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
423
Оцени рецептата

30 г сушени манатарки

3 с.л. зехтин

1 с.л. безсолно масло

225 г пресни гъби шийтаке или гъби пачи крак, нарязани (или печурки, може и смес)

1/4 ч сметана

2 с.л. наситнен пресен магданоз

3 с.л. прясно настърган пармезан

8 големи или 16 малки филийки хляб, леко препечен

 

Накиснете манатарките в 1 чаша много гореща вода за 20 минути. Отцедете и нарежете на кубчета. Прецедете и запазете течността. Сгорещете зехтина и маслото в голям тиган, докато маслото стане на пяна. Добавете гъбите и гответе докато станат леко златисти. Добавете чесъна и се готви, като се разбърква една минута. Добавете сметаната и гответе, докато леко се сгъсти, около 5 минути. Добавете магданоза и разбъркайте за кратко. Подправете на вкус със сол и няколко щипки прясно смлян черен пипер. Оставете да изстине леко и намажете върху хляба. Поръсете с пармезан и сложете под предварително загрят грил, докато сиренето се разтопи. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта