Регистрация

Кростини със сушени домати

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
365
Оцени рецептата

12 сушени на слънце домата, половинки

1/4 ч вряща вода

2 с.л. балсамов оцет или червено вино

1 средно голям домат; обелен, почистен от семената, ситно нарязан

1/4 ч червен лук, ситно нарязан

4 узрели маслини, без костилките, смлени

1 с.л. зехтин

1 1/2 ч.л. магданоз, нарязан

1 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. каперси, отцедени, нарязани

натрошен черен пипер

226 г франзела

пармезан или моцарела

клончета прясна мащерка, по желание

 

Смесете сушените домати, водата и оцета. Оставете да престои за 15 - 20 минути, докато омекнат доматите. Отцедете. Изхвърлете течността. Нарежете сушените домати на тънки ивици; върнете в купата. Разбъркват се с домата, лука, маслините, олиото, магданоза, чесъна и каперсите. Подправете с черен пипер. Нарежете хляба диагонално на 24 филийки, около 1 см дебели. Сложете в тавичка. Печете на 180С във фурната в продължение на 3 - 5 минути или до светлокафяво. Обърнете и печете в продължение на още 3 - 5 минути или до светлокафяво. Намажете доматената смес върху препечения хляб и сервирайте веднага или по желание, поръсете с пармезан или моцарела и върнете във фурната за още 3 до 5 минути или докато сиренето се разтопи. Украсете с пресни стръкчета мащерка , ако желаете. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта