Регистрация

Кростини от царевично брашно с гъби

Автор:
elenkova
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
493
Оцени рецептата

30 г сушени манатарки

4 с.л. зехтин

1 голяма глава червен лук, нарязан фино

2 малки скилидки чесън, фино счукани

450 г пресни гъби,-добре почистени и нарязани на парчета
4 малки зрели домата, нарязани

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

Сол

Прясно смлян черен пипер

Царевично брашно за качамак

Зехтин

 

Накиснете сушените гъби в топла вода, така че да се покрият за най-малко 45 минути или докато омекнат. Извадете от течността и внимателно и добре изплакнете под студена течаща вода. Нарежете гъбите наедро и отцедете внимателно. Прецедете течността от накисването поне два пъти през сито, застлано с тензух или хартиени кърпи и заделете за друго ястие. Сгорещете зехтина в тиган и запържете лука, докато стане полупрозрачен и омекне, 10-15 минути. Добавете чесъна и всички гъби, намалете котлона до слаб и варете, като се разбърква периодично, за около 20 минути, докато омекнат. Добавете доматите, сол и черен пипер на вкус. Гответе още 5 мин. Пригответе качамака според указанията на опаковката и нарежете на парчета; намажете със зехтин на вкус. Изпечете на скарата от двете страни, докато стане леко хрупкав. Поставете по 1 супена лъжица от топлия гъбен сос в върху всяко парче и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта