Крилца в пикантен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
28 г масло
1/2 ч лук, нарязан ситно
3/4 ч.л. чили на прах
2 капки лютив сос
1 ч барбекю сос
2 с.л. мед
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки чесън, накълцан
1 ч.л. кимион
1/2 ч кафеен ликьор
2 с.л. сос Уорчестър
1 ч.л. сол
20 пилешки крилца
В тенджера, разтопете маслото и запържете леко чесъна и лука на умерен огън в продължение на 3 минути. Добавете кимиона и чилито на прах и гответе, като разбърквате непрекъснато в продължение на 2 минути. Прибавете ликьора и гответе, докато течността се редуцира наполовина. Прибавете лютия сос, соса Уорчестър, барбекю соса и солта. Оставете да къкри 5 минути. Отстранете от огъня и добавете мед. Заделете и оставете да се охлади. Пригответе пилешките крилца, като ги разполовите при ставата. Мариновайте крилцата в сварения сос за 1 час на стайна температура или за една нощ в хладилника. Когато се мариноват, ги сложете в тавичка, поръсете със сол и черен пипер и печете за 5 минути под грила, обърнете и намажете с останалия сос и се пече на 180 градуса за 15 минути. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ