Регистрация

Коктейлни бисквити

Автор:
jeni
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
251
Оцени рецептата

1/8 ч брашно

3 с.л. бакпулвер

1 3/4 ч масло

1/4 ч + 2 с.л. мазнина за сладкиши

1 1/2 ч мляко

3 ч наситнени пресни гъби

6 лука шалот, настъргани

1 3/4 ч шунка, ситно нарязана

7 стръка зелен лук, нарязани ситно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

За пълнежа:

450 г крема сирене

3 с.л. равни количества сметана и мляко

1/4 ч нарязан пресен копър

3 скилидки чесън

1 1/2 ч.л. пресен лук

1/4 ч.л. лютив сос

1/4 ч.л. черен пипер

 

На бисквитките: Смесете брашното, бакпулвера и 1 чаена лъжичка сол. Нарежете 1 1/2 чаши масло и мазнината за сладкиши в пасатора, докато сместа заприлича на царевично брашно. Добавете млякото и се разбърква, докато сместа се оформи на тесто. Покрийте с фолио. Оставете в хладилника за 8 часа. Сложете останалата 1/4 чаша масло в голям тиган. Гответе на умерен огън, докато маслото се разтопи. Сотирайте гъбите и шалота в маслото, докато омекнат. Добавете шунката, лука, 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер. Гответе 4 минути. Смесете тестото и сместа с гъби и разбъркайте добре. Оформете тестото на топки от по 2,5 мс и го поставете върху намазана с олио тавичка. Натиснете с палец всяка бисквитка. Печете 12 до 14 минути на 220 градуса или докато покафенеят. Оставете да се охладят и напълнете всяка вдлъбнатина със смес от 1 чаена лъжичка от пълнежа с подправки и крема сирене.

На пълнежа с крема сирене: смесете крема сиренето и равните количества сметана и мляко в средно голяма купа, като се разбърква добре. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Покрийте и оставете в хладилника за 8 часа, за да се смесят вкусовете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта