Коктейлни бисквити
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/8 ч брашно
3 с.л. бакпулвер
1 3/4 ч масло
1/4 ч + 2 с.л. мазнина за сладкиши
1 1/2 ч мляко
3 ч наситнени пресни гъби
6 лука шалот, настъргани
1 3/4 ч шунка, ситно нарязана
7 стръка зелен лук, нарязани ситно
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
За пълнежа:
450 г крема сирене
3 с.л. равни количества сметана и мляко
1/4 ч нарязан пресен копър
3 скилидки чесън
1 1/2 ч.л. пресен лук
1/4 ч.л. лютив сос
1/4 ч.л. черен пипер
На бисквитките: Смесете брашното, бакпулвера и 1 чаена лъжичка сол. Нарежете 1 1/2 чаши масло и мазнината за сладкиши в пасатора, докато сместа заприлича на царевично брашно. Добавете млякото и се разбърква, докато сместа се оформи на тесто. Покрийте с фолио. Оставете в хладилника за 8 часа. Сложете останалата 1/4 чаша масло в голям тиган. Гответе на умерен огън, докато маслото се разтопи. Сотирайте гъбите и шалота в маслото, докато омекнат. Добавете шунката, лука, 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер. Гответе 4 минути. Смесете тестото и сместа с гъби и разбъркайте добре. Оформете тестото на топки от по 2,5 мс и го поставете върху намазана с олио тавичка. Натиснете с палец всяка бисквитка. Печете 12 до 14 минути на 220 градуса или докато покафенеят. Оставете да се охладят и напълнете всяка вдлъбнатина със смес от 1 чаена лъжичка от пълнежа с подправки и крема сирене.
На пълнежа с крема сирене: смесете крема сиренето и равните количества сметана и мляко в средно голяма купа, като се разбърква добре. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Покрийте и оставете в хладилника за 8 часа, за да се смесят вкусовете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ