Регистрация

Кнедли със свинско

Автор:
светли
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
405
Оцени рецептата

4 чаша брашно

1 1/2 чаша вода

225 г телешка кайма

2 чаени лъжички соев сос

1 чаена лъжичка шери

2 чаши спанак, пресен, нарязан или 1 ч замразен спанак, размразен

1 чаена лъжичка джинджифил, пресен, настърган

1/4 чаша воден кестен, ситно смлян

2 стръка зелен лук, нарязан

 

Смесете брашното и водата. Добавете още вода, по една супена лъжица в даден момент, докато тестото започне да се отделя от купата. Обърнете върху набрашнена повърхност и омесете до гладкост. Увийте в найлоново фолио и оставете за 20 минути.

Запържете и отцедете каймата от всички мазнини. Измийте и подсушете спанака или подсушете замразения и размразен спанак. Смесете с телешката кайма и останалите съставки. Разбърква се добре.

Оформете тестото на дълга ролка от 2,5 см в диаметър. Нарежете на филийки от по 2,5 см дебелина. С ръце или с голяма чаша, разточете всяко парче на кръг с диаметър около 7 см. Поставете 1 супена лъжица от плънката в центъра на всеки кръг. С пръст, потопен във вода, навлажнете ръба на кръга. Сгънете тестото върху плънката и натиснете, за да се запечата.

Намажете тиган с 1/2 чаена лъжичка олио. Поставете кнедлите в тигана и запържете от всяка страна. Добавете достатъчно бульон или вода, за да ги покрие на една трета от височината им. Покрийте тигана плътно и задушете, докато водата се редуцира напълно - около 15 - 20 минути. Сервирайте кнедлите горещи или студени с шери или оцет за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта