Регистрация

Кнедли със свинска кайма

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
623
Оцени рецептата

3 черни гъби, сушени

1/3 ч бамбукови кълнове, консервирани

225 г смляно свинско

1 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. оризово вино или сухо шери

1 с.л. царевично нишесте

1 белтъка

1 ч.л. сол

1/2 ч гранулирана захар

1/4 ч.л. смлян бял пипер

30 готови кори за кнедли

 

Покрийте гъбите с кипяща вода и се накисват за 15 минути. Отцедете, отрежете и изхвърлете твърдите краища и нарежете фино гъбите. Бланширайте бамбука за 1 минута във вряща вода, отцедете, подсушете и наситнете фино. В голяма купа, смесете каймата, гъбите, бамбука, сусамовото олио, оризовото вино, царевичното нишесте, белтъка, солта, захарта и черния пипер, докато са добре смесени. Оформете 30 топки от по 1 см. Сложете ги в корите и затворете хубаво краищата. Сложете ги в уреда за готвене на пара. Покрийте и задушете за 5 - 8 минути или до готовност. Поднесете горещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта