Киш с рачешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. чили подправка
1/4 ч студен маргарин, нарязан на кубчета
1/4 ч свинска мас, нарязана на кубчета
1/2 ч ситно настърган чедър
3 с.л. студена вода
6 филийки бекон, нарязан
2 глави лук, нарязан
113 г рачешко месо, натрошено
3 яйца
2/3 ч сметана
1/2 ч.л. синапено семе, смляно
1/4 ч.л. лют червен пипер
Сол на вкус
Доматени филийки (по желание)
Стръкчета магданоз (по желание)
Загрейте фурната до 205C. В купа, смесете брашното, солта и чили подправката. Нарежете маргарина и свинската мас и разбъркайте, докато сместа заприлича на галета. Добавете сиренето и разбъркайте добре. Разбърква се със студената вода и се смесва, така че да се образува достатъчно твърдо тесто. Замесете леко върху набрашнена повърхност и разточете. Сложете в тавичка с подвижно дъното. Притиснете хубаво по краищата. Набодете основата с вилица. Постелете восъчна хартия върху тестото и напълнете с боб, за тежест. Печете 15 минути. Махнете восъчната хартия и боба и печете още 5-10 минути, докато изсъхне и е леко златисто. Изпържете бекона за 3 минути. Добавете лука и пържете още две минути. Отстранете от огъня и смесете с рачешкото. Изсипете сместа в приготвения блат. Разбийте яйцата, сметаната, синапа, лютия червен пипер и солта. Изсипете в блата. Печете 30-35 минути или докато стегне и е леко златисто. Гарнира се с домат и магданоз, ако желаете. Поднесете топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ