Регистрация

Киш с рачешко

Автор:
Жана
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
392
Оцени рецептата

2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. чили подправка

1/4 ч студен маргарин, нарязан на кубчета

1/4 ч свинска мас, нарязана на кубчета

1/2 ч ситно настърган чедър

3 с.л. студена вода

6 филийки бекон, нарязан

2 глави лук, нарязан

113 г рачешко месо, натрошено

3 яйца

2/3 ч сметана

1/2 ч.л. синапено семе, смляно

1/4 ч.л. лют червен пипер

Сол на вкус

Доматени филийки (по желание)

Стръкчета магданоз (по желание)

 

Загрейте фурната до 205C. В купа, смесете брашното, солта и чили подправката. Нарежете маргарина и свинската мас и разбъркайте, докато сместа заприлича на галета. Добавете сиренето и разбъркайте добре. Разбърква се със студената вода и се смесва, така че да се образува достатъчно твърдо тесто. Замесете леко върху набрашнена повърхност и разточете. Сложете в тавичка с подвижно дъното. Притиснете хубаво по краищата. Набодете основата с вилица. Постелете восъчна хартия върху тестото и напълнете с боб, за тежест. Печете 15 минути. Махнете восъчната хартия и боба и печете още 5-10 минути, докато изсъхне и е леко златисто. Изпържете бекона за 3 минути. Добавете лука и пържете още две минути. Отстранете от огъня и смесете с рачешкото. Изсипете сместа в приготвения блат. Разбийте яйцата, сметаната, синапа, лютия червен пипер и солта. Изсипете в блата. Печете 30-35 минути или докато стегне и е леко златисто. Гарнира се с домат и магданоз, ако желаете. Поднесете топло или студено.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта