Регистрация

Киш с маслини

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

1/4 ч лук

2 с.л. зехтин

900 г домати, белени, без семената и нарязани на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

Провансалски подправки: Равни части риган и мащерка

3 яйца

8 филета аншоа, смлени

3 с.л. зехтин

3 с.л. доматено пюре

3 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 ч.л. червен пипер

1 щипка лют червен пипер

Готов блат за тарталета

Маслини, без костилката

Настърган пармезан

Зехтин

 

Запържете лука в зехтин, докато омекне. Добавете чесъна и задушете още 2 минути. Добавете доматите и 1/2 чаена лъжичка от провансалските подправки. Покрийте и задушете за 10 мин. Махнете капака и оставете да къкри още 10 мин. Отстранете от огъня и добавете яйцата, разбити с аншоата, зехтина, доматеното пюре, магданоза, червения пипер и лютия червен пипер. Изсипва се в подготвения блат и се покрива с маслини, настъргано сирене и малко зехтин.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта