Кесадия Ню Мексико
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Червен сос
Доматена салца
3 ч сварено пилешко месо, накъсано
1 тиквичка; нарязана
1 червена чушка; нарязана
2 с.л. маргарин или масло
8 тортили от по 20 см в диаметър
Маргарин или масло; меко
1 ч натрошено сирене
Запържете пилешкото, тиквичките и чушките в 2 с.л. маргарин в тенджера на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато чушката омекне - около 10 минути. Прибавете 1/2 ч червен сос. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете тортилите в тавичка, намазана с маргарин.
Изсипете около 2/3 чаша от сместа с пилето върху всяка тортия; намажете хубаво до края на всяка питка. Покрийте с друга тортия и намажете с маргарин и 2/3 чаша от сместа с пилето. Повторете. Покрийте всяка с по още една тортия и 1/2 чаша сирене. Пече се, докато сиренето се разтопи и плънката е гореща, 10 до 15 минути. Нарежете тортията като пица; поднесете с още червен сос и доматена салца или със заквасена сметана, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ