Регистрация

Картофен чипс със заквасена сметана и хайвер

Автор:
jordana
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
568
Оцени рецептата

3 картофа, обелени

1/4 ч див лук, нарязан

Сол, пипер, прясно смлян

1/4 ч магданоз, нарязан

олио за пържене

За гарниране:

1/2 ч заквасена сметана

55 г хайвер от сьомга

1/4 ч див лук, нарязан

 

Настържете картофите с ренде или в блендер. Добавете лука, магданоза, солта и черния пипер. Не накисвайте картофите, за да не излезе нишестето. В голям тиган сгорещете тънък слой олио на силен огън. За всеки чипс, капнете около 1 с.л. от картофената смес и изравнете. Изпържете от едната страна, до хрупкавост, около 2 минути. Обърнете от другата страна и повторете. Отцедете върху хартиени кърпи. Повторете, докато използвате цялата смес. Гарнира се със заквасена сметана, хайвер и поръсено с див лук.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта