Картофен пай със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 средни картофа
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/4 ч масло
1/2 ч.л. бакпулвер
3 с.л. нискомаслена сметана
1/4 ч мляко
42 г крема сирене
113 г сирене
2 жълтъка
2 белтъка
2 с.л. настърган пармезан
Сварете картофите без да ги белите. Обелете и намачкайте през сито. Добавете солта, черния пипер, маслото, бакпулвера и сметаната. Разбийте, докато са добре смесени и маслото се разтопи и се абсорбира от картофите. Комбинирайте млякото, крема сиренето и сиренето в тенджера. Сгорещете, като се разбърква, докато сиренето се разтопи. Добавете по 2 с.л. наведнъж при картофите, като разбивате след всяко добавяне, докато изразходвате цялото количество. Картофите трябва да са леки и пухкави. Прибавете разбития яйчен жълтък в картофите и разбъркайте добре. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете леко в картофите. Изсипете сместа в огнеупорен съд, поръсете с пармезан и оставете в гореща фурна (220 градуса), да се изпече до кафяво - около 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ