Регистрация

Картофени кюфтета с бадемово чътни с кориандър

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
518
Оцени рецептата

4 големи картофа

1/4 ч бадеми, нарязани

1/4 ч червени чушки, нарязани фино

2 люти чушки, без семената и ситно смлени

1/2 с.л. сок от лайм

2 с.л. кориандър, наситнен

1 1/2 с.л. арарут

Сол и пипер

Олио за пържене

1 ч маруля, накъсана

За бадемовото чътни с кориандър:

1/4 ч бадеми, нарязани

3 с.л. кориандър, наситнен

3/4 ч соево кисело мляко

Сол

Лют червен пипер

 

Сварете картофите до омекване. Охладете леко, обелете и намачкайте на гладко картофено пюре. Добавете бадемите, чушките, лютото чушле, лимоновия сок, магданоза и арарута. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Намажете леко ръцете си с олио и оформете гладки кюфтенца от сместа. Намажете леко тиган с олио. Поставете го на слаб огън и когато се сгорещи, поставете кюфтенцата. Запържете бавно в продължение на 10 до 15 минути от всяка страна. На чътнито: Разбийте ядките на фина прах в блендера. Добавете останалите съставки и разбийте до гладкост. Сервирайте кюфтенцата върху накъсана маруля, заедно с купичка с чътни.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта