Картофени корички със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 средни картофа
Растително масло
Сол
1 ч настърган чедър
6 резена бекон, запържен и натрошен
заквасена сметана
люти чушки
пикантен сос по желание
Загрейте фурната до 200ºС. Почистете картофите добре и натъркайте кожицата с масло. Печете за 1 час или до готовност. Оставете картофите да се охладят, така че да можете да работите. Срежете наполовина по дължина. Внимателно издълбайте вътрешността, като оставите кожицата с дебелина около 0,5 см. С издълбаната вътрешност може да приготвите друго ястие, например картофено пюре. Срежете кожиците наполовина напреко и ги изпържете на маслена баня в сгорещено олио, докато леко покафенеят. Отцедете върху хартиени кърпи. Поставете ги върху хартия за печене. Поръсете със сол, сирене и бекон. Поставете под грила и изпечете, докато сиренето се топи. Сервира се със заквасена сметана, чушки, и пикантен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ