Регистрация

Капоната

Автор:
violeta
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

1,3 кг патладжани

1 с.л. сол

1/4 ч.л. пипер

3/4 ч зехтин

2 стръка целина, нарязани на кубчета

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

3 чушки, зелени, червени и жълти, нарязани на кубчета

1 скилидка чесън, нарязан на филийки

1 морков; голям, обелен и нарязан на кубчета

2 ч.л. брашно

900 г домати; узрели, обелени и нарязани

1 ч зелени маслини без костилка;, едро нарязани

2 с.л. винен оцет

1 ч.л. захар

3 листа босилек, пресни или 1 ч.л. сушен босилек

1 с.л. магданоз, прясно нарязан
2 с.л. каперси, отцедени

 

Обелете и нарежете патладжана на кубчета. Подправете със сол и черен пипер и се оставя в гевгир да се отцеди течността. Загрейте олиото в голям тиган, прибавете целината, лука, чушките, чесъна и морковите и гответе, непокрити, на средно силен огън, като се разбърква от време на време, 10 до 12 минути. Прехвърлете зеленчуците в плитка тавичка, но запазете олиото. Добавете патладжана в тигана с олиото и се поръсва с брашно. Запържете, като се разбърква, над умерен огън, до леко златисто. Добавете го в тавата със зеленчуците. Добавете доматите, зелените маслини, оцета, захарта, босилека и магданоза и сложете във фурната на 180С за 1/2 час. Извадете от фурната, разбъркайте добре, опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Добавете каперсите, разбърква се и се поставя във фурната за още няколко минути. Сервирайте топло като гарнитура или студено като предястие.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта