Имамбаялдъ в патладжани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 средно големи патладжана
Зехтин
1 средно голям домат, нарязан
сол и пипер
1/4 ч.л. бахар
1/2 ч.л. магданоз
1 с.л. стафиди, накиснати в студена вода за 30 минути
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
С нож, направете няколко цепки по дължината патладжаните, отрежете дръжката, но не ги белете. Сгорещете 2 с.л. зехтин в малък тиган и задушете лука, докато се запече леко. Добавете домата, солта, черния пипер, бахара и магданоза. Гответе на умерено слаб огън, докато сместа стане почти на пюре. Отцедете стафидите и ги добавете в тигана. Гответе още 10 минути. Напълнете приготвена смес в процепите на патладжаните с пръсти или с нож. Сложете в подходящ съд и налейте олио до около средата на патладжаните. Добавете чесъна и дафиновия лист. Покрийте съда и гответе на много тих огън за около час или докато патладжаните са много меки. Обръщайте на всеки 15 минути. Когато сте готови излейте излишната мазнина. Охлажда се за една нощ. Сервира се студено, с тънки филийки хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ