Зеле с джин и хвойна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 – 500 г зеле, нарязано по дължина, на 6 парчета, без да махате кочана
2 лука шалот, наситнен
6 плода хвойна
1 ч.л. сушена чубрица
1/4 ч сладко масло
1/3 ч джин
В стимера, над вряща вода, запарете зелето на един слой, покрито, в продължение на 7 до 10 минути, или докато поомекне, но е все още ал денте. В голям тиган, запържете шалота с плодовете от хвойна и чубрицата в маслото на умерено слаб огън, като разбърквате, за 10 минути. Прибавете джина, както и сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри за 1 минута. Добавете резените зеле, с отрязаната част надолу и гответе като ги обърнете веднъж внимателно, за 6 минути. Прехвърлете зелето с решетъчна лъжица в затоплена чиния за сервиране и полейте соковете от тигана отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ