Регистрация

Зеленчуково предястие

Автор:
Наталия
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
465
Оцени рецептата

4 малки зелени чушки, печени, обелени и измити

4 домата, обелени и почистени от семената

1/2 глава лук

2 малки патладжана, почистени

4 малки тиквички, почистени

Зехтин

2 скилидки чесън, нарязани

2 ч.л. сладък червен пипер

Сол и черен пипер

2 малки люти червени чушки, нарязани

За поднасяне:

Зехтин

Маруля

Лимонов сок

2 с.л. магданоз, нарязан

 

Нарежете чушките, доматите и лука на кубчета. Нарежете патладжаните и тиквичките на кубчета от по 1 см. Измийте, подсушете и ги запържете леко в 6 с.л. зехтин заедно с чесъна, сладкия пипер, солта и черния пипер, докато леко омекнат. Добавете зелените чушки и лука и още малко зехтин, ако залепва и разбъркайте и гответе на слаб огън, докато зеленчуците омекнат, но са все още хрупкави. Добавете доматите и лютите чушки и разбъркайте веднъж и свалете тигана от огъня. Оставете да изстине. Поръсете със зехтин и лимонов сок и подредете на купчинка върху листа от маруля. Поръсете всяка порция с магданоз и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта