Регистрация

Зелена салата с пресни зеленчуци и сусамово-фъстъчен дресинг

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
495
Оцени рецептата

За салатата:

3 ч смесени зелени салати

1 морков, нарязан

1 краставица, обелена и нарязана

1 домат, нарязан

1 стрък зелен лук, нарязан

1/4 ч прясна мента нарязана, по желание

За сусамово-фъстъчения дресинг:

1 с.л. семена сусам

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. червени чушки, натрошени

1/4 ч сироп от кафяв ориз

2 с.л. сок от лайм

3 с.л. тамаринд

2 с.л. вода

1/4 ч печени фъстъци, нарязани

 

На салатата: Нарежете или накъсайте зелените салати. Смесете всички съставки за салатата и подредете в чиния за сервиране.

На соса: Препечете сусама в малък сух тиган на умерен огън, като се разбърква често до златисто кафяво, около 2 - 4 минути. Заделете да се охлади. Разбийте заедно чесъна, люспите пипер, сиропа, сока от лайм, тамаринда и водата. Изсипете дресинга върху салатата. Гарнира се със сусам и фъстъци и се поднася на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта