Регистрация

Заешки дробчета в бутер тесто

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

350 г пресни заешки дробчета

300 г праз; бялата част само

2 лука шалот, нарязан

150 мл сметана

50 г масло

200 г бутер тесто

Сол

Пипер

Лют червен пипер

20 мл коняк

Див лук, нарязан

1 яйце

 

Разточете тестото тънко, нарежете на правоъгълници от по 9x1 см, намажете с яйце и изпечете. Когато се изпече, нарежете всяко парче хоризонтално. Измийте и нарежете праза на жулиени. Задушете го, заедно с единия лук шалот в маслото. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер. Добавете сметаната и оставете да къкри в продължение на 3 минути, за да се редуцира течност. Нарежете черния дроб, подправете със сол и черен пипер и запържете леко с 25 г масло и останалия лук. Деглазирайте тигана с коняк. Напълнете филийките бутер тесто със слой от горещия праз след това слой от сотирания черен дроб. Гарнира се с нарязан див лук.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта