Регистрация

Задушен артишок с лук

Автор:
надежда
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
1135
Оцени рецептата

12 малки артишока

1 средно голям лимон

2 средно големи глави лук, нарязани на 4

1 скилидка чесън

1 ч.л. риган, сушен

1/4 ч зехтин

1 ч пилешки бульон

Сол

Пипер

 

Премахнете външните листа на артишока, отрежете върховете и оставете артишока в студена вода със сока от лимона за 10 минути. Подредете артишока около стените на тенджерка. Сложете четвъртинките лук в средата. Поръсете с чесън, риган, бульон, сол и черен пипер. Покрийте и оставете да заври на силен огън. Намалете котлнона и варете на слаб огън за 20 минути. Поднесете.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта