Регистрация

Задушени перлени топчета

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
579
Оцени рецептата

3/4 ч ориз с къси зърна

1 1/2 ч вода

4 сушени гъби шийтаке

1/2 ч гореща вода

450 г нетлъсто свинско

1 яйце

2 стръка зелен лук, нарязан

1/4 ч водни кестени, нарязани

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. корен от джинджифил, счукан

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 с.л. соев сос

 

Смесете ориза и 1 1/2 ч студена вода. Оставете да престои 2 часа. Отцедете ориза и сложете върху салфетки, за да изсъхне. Смесете гъбите и 1/2 ч гореща вода и се оставя да престои 15 минути. Отстранете и изхвърлете стъблата на гъбите; заделете гъбите. Отстранете излишните мазнини от месото. Нарежете ситно в блендера. Добавете запазените гъби, яйцето и останалите съставки; разбийте за 45 сек. или докато съставките са добре смесени. Оформете свинската кайма на 16 топки от по 3 см. Оваляйте всяка топка в заделения ориз. Подредете в подходящ съд и поставете върху решетка в тенджера.  Налейте вода в тенджерата на дълбочината 3 см. Оставете да заври. Покрийте тенджерата. Намалете огъня до умерен и задушете на пара за 20 минути. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта