Регистрация

Задушени китайски предястия

Автор:
марина цекова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
225
Оцени рецептата

1,4 кг телешка, свинска кайма или комбинация от двете

За основния микс:

2 яйца

3 с.л. светъл соев сос

3 с.л. шери

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

1/2 ч.л. бял пипер

2 с.л. сусамово олио

3 стръка ситно нарязан зелен лук

2 с.л. царевично нишесте

4 с.л. нарязани водни кестени

3 скилидки чесън, счукан

Допълнителни подправки:

1 1/2 ч.л. червен чили сос с чесън

2 ч.л. пикантен сос от кафяв боб

3 ч.л. сос хойсин

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1 пакет готови кори за дъмплинги

 

В голяма купа, смесете добре месото с останалите основни съставки до гладкост. Разделете микса на четири равни части. Към всяка част, добавете една от допълнителните подправки и разбъркайте добре.

Сложете около една чаена лъжичка от сместа в готовите кори и увийте хубаво. Подредете в стимера върху листа маруля и гответе в продължение на 20 минути. Поднесете топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта