Естрагонови хапки с гъби и скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. лимонов сок
2 ч.л. сушен естрагон
1 малка скилидка чесън, счукан
23 средно големи пресни скариди, белени и почистени
24 пресни гъби нарязани на филийки
1 с.л. вода
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 1/2 ч.л. дижонска горчица
1/8 ч.л. пипер
Комбинирайте първите три съставки; разбъркайте добре. Смесете половината лимонов сок и скаридите в стъклена тавичка за пай; разбъркайте добре. Покрийте и мариновайте в хладилника 1 час, като периодично се разбърква. Смесете гъбите с останалия лимонов сок; разбъркайте добре. Покрийте и сложете настрана. Подредете скаридите на един слой. Покрийте с найлоново фолио. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за две минути до 2 минути и 20 секунди или докато скаридите са готови. Отцедете скаридите старателно, като заделите маринатата. Добавят се водата и следващите четири съставки при запазената марината, като се разбърква с бъркалка. Добавете скаридите; разбърква се добре. Набодете парче гъба и 1 скарида на 24 клечки за зъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ