Регистрация

Еклерчета със сушени смокини и крема сирене

Автор:
марина цекова
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

За тестото:

1 ч вода

1/2 ч масло

2/3 ч брашно

2/3 ч пълнозърнесто пшенично брашно

5 яйца

За пълнежа:

340 г крема сирене

1 ч сушени смокини, фино нарязани

9 резена бекон, запържен до хрупкавост и натрошен

2 с.л. чътни

 

Сложете водата за заври, заедно с маслото. Изсипете брашното и разбъркайте хубаво за около 1 мин. Изсипете в кухненски робот. Разбийте с яйцата, едно по едно. Разбийте до гладкост. Капнете по чаени лъжички от тестото върху намаслена тавичка. Пече се на 200 градуса във фурната за 20 минути или докато се зачервят хубаво. Охлажда се. Срежете на две. Напълнете всеки еклер с около 1 1/2 ч.л. от пълнежа. За пълнежа, комбинирайте всички съставки в малка купа като смесите добре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта