Еклерчета със сушени смокини и крема сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 ч вода
1/2 ч масло
2/3 ч брашно
2/3 ч пълнозърнесто пшенично брашно
5 яйца
За пълнежа:
340 г крема сирене
1 ч сушени смокини, фино нарязани
9 резена бекон, запържен до хрупкавост и натрошен
2 с.л. чътни
Сложете водата за заври, заедно с маслото. Изсипете брашното и разбъркайте хубаво за около 1 мин. Изсипете в кухненски робот. Разбийте с яйцата, едно по едно. Разбийте до гладкост. Капнете по чаени лъжички от тестото върху намаслена тавичка. Пече се на 200 градуса във фурната за 20 минути или докато се зачервят хубаво. Охлажда се. Срежете на две. Напълнете всеки еклер с около 1 1/2 ч.л. от пълнежа. За пълнежа, комбинирайте всички съставки в малка купа като смесите добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ