Еклери с шери и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч вода
1/4 ч.л. сол
1/4 ч масло или маргарин
1 с.л. шери
1/2 ч брашно
2 яйца
140 г топено сирене, омекотено
За пълнежа:
1 пакет 85 г крема сирене, меко
1 с.л. нарязани пълнени зелени маслини
2 ч.л. шери
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тавичка за печене. Кипнете водата, солта и маргарина в тенджера. Добавете брашното и шерито, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се форми на топка и се отделя от стените на съда. Отстранете от огъня; смесете с 1/4 чаша топено сирене. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Сместа трябва да бъде гладка и лъскава. Капнете по чаени лъжички от тестото върху подготвената тавичка. Печете на 200 градуса в продължение на 15-20 минути, докато бухнат и са златисто кафяви. Извадете от съда. Охладете леко, направете малък прорез от едната страна на еклерите, за да се освободи парата. Охлажда се напълно. В малка купа смесете останалото топено сирене, маслините и шерито; смесете до гладкост и до получаването на пухкав крем. Срежете еклерите и премахнете всички меки нишки тесто. Напълнете с около чаена лъжичка от сместа със сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ