Регистрация

Еклери с шери и сирене

Автор:
jeni
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
468
Оцени рецептата

1/2 ч вода

1/4 ч.л. сол

1/4 ч масло или маргарин

1 с.л. шери

1/2 ч брашно

2 яйца

140 г топено сирене, омекотено

За пълнежа:

1 пакет 85 г крема сирене, меко

1 с.л. нарязани пълнени зелени маслини

2 ч.л. шери

 

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тавичка за печене. Кипнете водата, солта и маргарина в тенджера. Добавете брашното и шерито, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се форми на топка и се отделя от стените на съда. Отстранете от огъня; смесете с 1/4 чаша топено сирене. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Сместа трябва да бъде гладка и лъскава. Капнете по чаени лъжички от тестото върху подготвената тавичка. Печете на 200 градуса в продължение на 15-20 минути, докато бухнат и са златисто кафяви. Извадете от съда. Охладете леко, направете малък прорез от едната страна на еклерите, за да се освободи парата. Охлажда се напълно. В малка купа смесете останалото топено сирене, маслините и шерито; смесете до гладкост и до получаването на пухкав крем. Срежете еклерите и премахнете всички меки нишки тесто. Напълнете с около чаена лъжичка от сместа със сирене.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта