Дъмплинги с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
226 г обикновено или твърдо тофу
2 с.л. черни гъби, смлени или шийтаке, предварително накиснати
2 с.л. предварително накиснати дървесни гъби
1 с.л. сушени пъпки лилия, наситнени, предварително накиснати
1 с.л. зелен лук, накълцан
1/2 ч.л. сол
2 1/4 ч.л. соев сос
2 1/4 ч.л. сусамово олио
За дъмплингите:
1 ч универсално брашно
1/4 ч вода
За соса:
соев сос
оцет
водата от накиснатите гъби
сусамово олио (по желание)
Чили олио (по желание)
Намачкайте тофуто, така че да се получи около 3/4 чаша. За да направите пълнежа, комбинирайте пюрираното тофу с нарязаните наситно съставки, сол, соев сос и сусамово олио. За да направите дъмплингите, смесете брашното и водата с ръка, омесете до получаването на топка тестото. Покрийте и оставете да втасва най-малко един час. Поставете върху леко набрашнена дъска и месете в продължение на 2 минути. С длани, разточете тестото на продълговат цилиндър с дължина 30 см и 2,5 см в диаметър. Нарежете напреко на парчета от по 1 см, така че общо да се получат 24 парчета. От тези парчета разточете всяко върху набрашнена повърхност на кръг с диаметър 7-8 см, като в средата трябва да е по-дебел, а в краищата по-тънък. Поставете по 1-1/2 ч.л. от пълнежа в средата на всеки кръг тесто и съберете краищата му около плънката. Сложете вода да заври в тенджера. Сварете дъмплингите по няколко наведнъж в продължение на 3 минути и извадете с решетъчна лъжица. Сервират се топли, придружени с малки купички сос за потапяне. На соса: смесете равни количества соев сос и оцет и подправете с останалите съставки на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ