Регистрация

Дъмплинги със скариди и сметанов сос

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
230
Оцени рецептата

225 г скариди, белени и почистени

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. фино смлян джинджифил или сок от джинджифил

2 ч.л. сухо шери или оризово вино

1 ч.л. царевично нишесте

5 пресни водни кестена, ситно нарязани

2 стръка зелен лук, нарязан

1 1/2 с.л. нарязан пресен кориандър

2 кърначета, ситно нарязани

1 1/4 ч настъргано сирене

1 пакет готови дъмплинги

Сметанов сос с лайм

1 с.л. олио

2/3 ч бульон

1 1/2 ч сметана

1 с.л. сок от лайм

Сол и бял пипер на вкус

Стръкове пресен кориандър

 

Смесете скаридите с 1 чаена лъжичка сол и се оставят за 10 минути. Изплакнете обилно и подсушете. Ситно нарежете скаридите и ги поставете в купа. Добавете останалата сол, джинджифила, оризовото вино, царевичното нишесте, водните кестени, зеления лук, кориандъра, колбасите и сиренето и се разбърква старателно. Поставете по една чаена лъжичка от пълнежа в центъра на всеки дъмплинг. Навлажнете ръба на обвивката с вода и сгънете наполовина, така че да покрие плънката и да образува полукръг. Хванете краищата и запечатайте. Сложете в тавичка и покрийте с кърпа, докато приготвите останалите.

На соса и на готовите дъмплинги:

Сложете 1 супена лъжица олио в тенджера и оставете на умерен огън. Подредете 12 дъмплинга на един слой в съда и запържете за 1 минута или докато леко покафенеят. Обърнете от другата страна и пържете още около 1 минута. Добавете пилешкия бульон, разбърква се, за да не залепнат дъмплингите. Покрийте и варете на слаб огън в продължение на 2 минути. Извадете дъмплингите в чиния и дръжте на топло. Увеличете котлона и добавете сметаната. Оставете да заври и се разбърква в продължение на 45 секунди, докато се сгъсти. Прибавете лимоновия сок. Подправя се със сол и черен пипер. При поднасяне, разделете соса в четири чинии. Подредете по три дъмплинга във всяка. Украсете с пресни стръкчета кориандър.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта