Регистрация

Дъмплинги със скариди и свинско

Автор:
Надежда
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
238
Оцени рецептата

450 г готови дъмплинги

225 г прясно смляно свинско

225 г пресни скариди

4 сушени гъби, накиснати за 2 часа

8 водни кестена, ситно нарязани

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

2 малки яйца, разбити

1/4 ч.л. пипер

1 1/2 ч.л. сол

 

Обелете и почистете скаридите от вените. Смелете фино на кайма. Махнете стъблата на гъбите и смелете на кайма останалото. Смесват се със скаридите, свинското, водните кестени, зеления лук, половината от разбитите яйца и всички подправки. Напълнете готовите дъмплинги с плънката и запечатайте краищата с малко от разбитото яйце. Натиснете, за да се запечата хубаво. Сгорещете 4 чаши олио в тиган. Изпържете готовите дъмплинги до златисто (около 2 минути). Обърнете веднъж. Отцедете и поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта