Регистрация

Домашна пица с моцарела

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. риган

1 пакет суха мая

1 ч топла вода (60-80С)

2 с.л. масло или маргарин, меко

царевично брашно

1 ч сос за пица

1 ч настъргана моцарела

 

В голяма купа, смесете 1 чаена чаша брашно, захарта, солта, ригана и маята. Добавете топлата вода и маргарина при сухите съставки. Разбийте за 2 минути при средна скорост на миксера. Добавете 3/4 чаша брашно. Разбийте на висока скорост за 2 минути. Добавете достатъчно от останалото брашно, за да направите твърдо тесто. Омесете в продължение на 8 - 10 минути. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час. Омесете отново. Разделете на осем равни части и оформете на топки. Покрийте и оставете за 10 минути. Разточете всяка топка на кръг. Сложете в намаслени тавички за печене и поръсете с царевично брашно. Навийте краищата на руло. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час. Пече се на 190 градуса в продължение на 8 - 10 минути. Намажете всяка писа с 2 супени лъжици сос за пица, поръсете със сирене и любимия си топинг. Пече се още около 10 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта