Регистрация

Гъбен щрудел

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
483
Оцени рецептата

3 ч.л. масло

1 глава лук, нарязан

1/3 ч кубчета сладка червена пиперка

2 скилидки чесън, счукан

7 ч нарязани гъби

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. мащерка

2 ч.л. лимонов сок

1/2 ч нарязана на кубчета шунка

1/2 ч настъргана моцарела

1/4 ч наситнен пресен магданоз

2 с.л. галета

8 листа кори за баница

1/3 ч разтопено масло

2 ч.л. дижонска горчица

1/4 ч настърган пармезан

 

В голям тиган, разтопете 3 супени лъжици масло на умерен огън. Задушете лука, червения пипер и чесъна, докато омекнат, за около 5 минути. Добавете гъбите; увеличете котлона до умерено силен и гответе, като се разбърква често, докато гъбите омекнат и влагата се изпари. Подправя се със сол, черен пипер, мащерка и лимонов сок. Свалете от огъня и добавете шунката, моцарелата, магданоза и галетата. Опитайте и регулирайте подправките. Оставете да изстине. Разделете пълнежа на две части. Намажете 4 кори леко с разтопено масло; подредете ги една върху друга. На около 2 см от единия дълъг ръб на корите, намажете половината горчица на широка лента, като оставите 2 см границата от двете страни. Върху горчицата, разпределете половината от гъбения пълнеж. Поръсете плънката и корите за баница с половината пармезан. Прегънете долния край на корите върху гъбения пълнеж; подгънете краища и намажете с масло. Навийте на руло, но не много стегнато. Поставете със затворения край надолу в тавичка. Повторете с останалите кори тесто, масло, пълнеж и пармезан. Намажете отгоре с масло; с остър нож, направете 8 прореза по диагонал върху всяко руло. Печете при 190 градуса във фурната за около 25 минути или до златисто. Оставете да изстине за около 5 минути преди нарязване.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта