Гъбен пастет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 - 3 ч.л. зехтин
1 ч едро нарязан праз (само бялата част)
1 голяма скилидка чесън обелен и нарязан ситно
340 г гъби, забърсани и едро нарязани
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
1 - 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1/4 ч.л. паста хрян или 1/2 ч.л. горчица
Загрейте зехтина в голям тиган. Запържете праза и чесъна за 2 минути, като периодично се разбърква. Добавете гъбите, ригана, сол и черен пипер. Намалете огъня леко и продължете да готвите, като се разбърква от време на време, докато гъбите са сварени и течността им се изпари, около 5 до 10 минути. Пюрирайте в блендер или кухненски робот и добавете лимоновия сок и хрян на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ