Регистрация

Гъбени тарталети

Автор:
bogdanova
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
593
Оцени рецептата

4 листа кори за баница

2 с.л. масло, разтопено

За пълнежа:

1 ч.л. масло

450 г гъби, ситно нарязани

1 с.л. светъл соев сос

1 скилидка чесън, счукан

щипка индийско орехче, смляно

3 стръка зелен лук, наситнен

2 с.л. печени орехи, фино нарязани

2 с.л. майонеза

1 щипка сол

1/4 ч.л. пипер

 

За пълнежа: В тиган, разтопете маслото на умерен огън; задушете гъбите, соевия сос, чесъна и индийското орехче, като се разбърква, за около 7 минути или докато течността се абсорбира. Добавете лука и орехите. Добавете майонезата. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете един лист от тесто кори върху работната повърхност, запазвайки останалите листа, покрити с влажна кърпа. Намажете с масло. Поставете втория лист кори и намажете с масло. Повторете с останалите кори. Пререже на кръст, на пет равни части и надлъжно на три, така че да се получат 30 квадрата общо. Притиснете всеки квадрат в незалепваща формичка за печене на тарталети от по 2,5 см. Печете на 180С в продължение на 10 минути или до златисто кафяво. Напълнете с плънката; печете още 4 мин., докато пълнежът се сгорещи. Гарнира се с няколко пресни стръкчета магданоз, тънки резени червена чушка и каперси.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта