Регистрация

Гулия с гъби и мащерка

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
479
Оцени рецептата

900 г земна ябълка

450 г масло

5 с.л. зехтин, разделени

1 глава лук, нарязан

1 ч бяло вино

1 дафинов лист

680 г пресни гъби

4 скилидки чесън, счукан

1 малък лимон

1 1/2 ч.л. прясна мащерка; нарязана

Сол и черен пипер

 

Обелете и разполовете гулията. В голям тиган, сгорещете маслото и 2 супени лъжици зехтин. Добавете лука и се запържва 2 минути. Добавете земните ябълки, бялото вино, дафиновия лист и вода, колкото да ги покрие. Оставете да заври и варете на слаб огън, докато гулията омекне, около 1 час. Междувременно, нарежете на тънки филийки лимона (не го белете). Добавете гъбите в тигана, а след това мащерката, резените лимон и 3 супени лъжици зехтин и гответе още 20 минути. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта